*KisAh MeReKa*

Wednesday, June 30, 2010

BOSAN!!!!!!!!!!!!

NAK TUKAR KEJE LAIN!!!!!!!!



 






Monday, June 28, 2010

TIRED OF BEING SORRY.....

..............................
........................
.............................
.........................................


speechless.................................











Friday, June 25, 2010

PadaMu Ku Bersujud






Ku menatap dalam
gelap, tiada yang bisa kulihat
selain hanya nama-Mu,
ya Allah
Esok ataukah nanti,
ampuni semua salahku
lindungi aku dari
segala fitnah
Reff:
Kau tempatku meminta,
kau beriku bahagia
jadikan aku selamanya
hambamu yang selalu bertaubat
Ampuniku ya Allah,
yang sering melupakanmu
saat kau limpahkan
karuniamu dalam sunyinya aku bersujud

Monday, June 21, 2010

KESIBUKAN

Hmmm lama giler tak update blog..
Mmg sgt2 busy minggu lepas..mayb minggu nie gak..huhu
Tp saye tetap ingat kat open diary saye nie..hehe

Minggu yang penuh kepenatan..
Mmg terasa sgt..dari Isnin sampai la Ahad( semalam)..
Tak berpeluang nak berehat kat rumah pun..sengaja membusykan diri sebenarnye..hehe
Hari Sabtu, me n my sis berdating berdua nak dating ngan Mr Safie tak boleh..jauh plak..huhu
Ktorg p shopping sakan..hehe..beli baju raya adik2 excited sungguh aku nie , beli brg make-up, etc barang2 personal

Mmg sakan sungguh kalau dapat keluar ngan my sis..mana taknya, dari pagi sampai ke petang *merendek *korang faham tak term neh??? pantang nmpak benda yg cantik..mesti nak beli..kalau tak beli nt balik rumah gigit jari plak..hehehe..
Mlm tu baru terasa penatnya..mula la merengek kat mak..ngadu sakit kaki..
dan dgn selambanya mak cakap, 'Esok hari Ahad kn?Cuti lagi kn?ikut mak plak p shopping, nk?'
Adoiyai....sunggguuuhhh 'prihatin' mummyku neh...
Sengaja la tu nak perli..huhu..

Hari Ahad pun menjengah dalam hidupku..wah kau..nak tulis novel ke hape nie
Ingatkn nak melepak la kat rumah..tgk dvd, main games, tido etc..tp semua tu tak sempat nak buat coz.......
Paip air kat mesin basuh plak bocor...nasib baik tak dilanda banjir rumah saye..
Bayangkan weh kain baju saye yg melambak2 tuh..tapi takde la penuh laundry sorter tu k.. dan bayangkan jugak kalau saye terpaksa basuh semua baju tu by hand........tidak2....
Pagi tu punya la struggle saye tolong ayah..jadi assistant ayah jap hehe..ayah..cepat2 la fix the prob ye..
Then kitorg pun giveup la coz air dah melimpah2 ke ladang gandum..amik phone then call plumber..
Nasib baik la plumber tu member ayah gak..kalau tak asyik kasi excuse 'ari ahad today..cuti lor..'
Syukur sgt2 petang tu dah boleh guna paip tu..waaaa..lega.........serious....


Haaa..tu la citer weekend saye..hehe..sekian, terima kasih..poyo sungguh



Monday, June 14, 2010

I'M NOTHING WITHOUT U...


Like in all relationship...
feelings sometimes fade...
That’s y it’s up to us to restore those feelings and rekindle love...
 There are times, we need 
to look back to where it all began...
and look at how we can make it better...
B'coz every chance brings possibilities...
but sometimes it takes more than that...

If we want change to happen, it's up to us...
There's no point in being hopeful, if we do nothing...
B'coz every change needs a new beginning...
Whether the change comes from him...
or from us...







Friday, June 11, 2010

CREATIVE BLOGGER AWARD



I dapat award lagi u..jgn jealous..haha perasan, org lain dh ada kot award camgini  ade aku kesah???



Credit to eddyboyz86
 Jom kite terjah blog die!!!! siap promote lagi tuh


Cantik sgt award die..boleh bergerak2 gitu..excited sebenarnye coz dpt award 
Jom kita terjah simbolisme di sebalik award tu!


PENCIL yang besar
  • Menunjukkan kesenian yang begitu peka terhadap blog anda dan mencerminkan sesuatu nilai penghasilan.
FILEM bergerak tanpa henti
  • Menunjukkan AWARD ini di FOWARD kepada bloggerist yang betul-betul layak menerima.
LOGO bulat berkelip-kelip
  • Jika di perhatikan betul-betul, ia adalah manusia yang berkepalakan monitor komputer. ini membawa maksud anda adalah seorang yang begitu bijak menguasai dunia alam maya ke globalisasi.

Ok?Dah faham??Bagus2.....
So saye dgn bermurah hatinye nak kasi award ni kepadaaa.........jeng..jeng..jeng...      

Mrs yaya, freaky pinklady, lokmanhakim











Tuesday, June 8, 2010

KALAU DAH JODOH..

Pagi td sebelum pegi kerja, on radio then dgr la jap Hot Chat kat hotfm..
tajuk die......KALAU DAH JODOH...mcm ade kena mengena je ngn aku
sempat dgr celoteh dj korang tau kan sape yg berceloteh pagi2 kat hotfm jap je..ade gak opinion/experience dr pendgr..
 
Kalau dah tajuk camgitu mesti ade terselit citer cintan cintun.. 

Antaranya yg saya dpt dgr la td : time tgh lilit2 shawl kat kepala Meh cini nak story cikit..
ada sorang mamat ni dia dh dpt some1 yg betul2 caring kat dia, sampai dh nak bertunang dh pun..then dlm alam pertunangan tu tetiba plak diaorg ada problem then terputus cam gitu jela..then, nak dijadikan citer, one day, diorg ni pun jumpa la baik2..myb jodoh diorg kuat, so dgn izinNya, in the end diorg pun kawen la...

Nak share kat sini, kita hanya boleh rancang yg terbaik je..selebihnya terserah kepada Allah..n nak cari some1 yg betul2 boleh share everything n yg terbaik tu mmg memerlukan masa..nak kenal2 lagi tukar2 no contact ,nak susun ayat lagi @ mengayat, nak faham         hati budi lagi..n whatsoever la..it takes time..
1mo,yang TERBAIK tu mungkin akan jadi yg sebaliknya..yang tak ok di mata kita tu jugak mungkin adalah JODOH kita yg sebenarnya...

Mudah2an dia adalah JODOH saya..

Monday, June 7, 2010

HELP ME................

SAYA TAK MO GADUH2......
SAYA NAK AWAK FAHAM SAYA.....
SAYA NAK AWAK.......BAIK2 DGN SAYA.......... 



*saya serious pe..bila plak saya main2 plak ni..pls, dont blame me lorr..






SCHOOL HOLIDAY!!!!

Bestnye saye tgk cikgu2 n student2 yg bercuti arini...
jealous plak kat mummy n adik2..
nak cuti gakkkk!!!!!!!!

Thursday, June 3, 2010

DAPAT AWARD!!!!!!!!!


Wah..nie 1st time weh saye dpt award!org lain dh bertimbun2 kot
Tak kisah la..janji arini saye nk gtau..SAYA DAPAT AWARD!!!(dgn nada menjerit)
credit to tiza
Ade gak rupanye kengkawan blogger yg sudi menjamu mata kat blog saye nie..terharunye saye rasa..Sudah2!Hentikan lakonan itu!
Tak mo byk ngomel, so saye akan menjawab tag yg diberikan oleh cik Tiza.

7 KEAJAIBAN THINGS ABOUT DIANA :
  • NORULDIANA nama saya yg tersangat2 la best di muka bumi ini (jgn termuntah ye) 
  • suka berangan, bukan angan2 Mat Jenin dan yg sewaktu dgnnye ye fikir masa depan lorr..
  • suka masak (yeke??) boleh plak ade question mark nie kn dan makan
  • tak lekang dgn hp coz no insan kesayangan saye (mummy,daddy,bro,sis,most important my luvely Mr Safie cinta jarak jauh la katakan) ada dlm hp tu..senang nk contact ..diorg terlalu bz n saye plak payah nk ingt no fon
  • sedang menikmati keindahan dunia ini...
  • boleh men'yumbang'kan suara dgn jayannya..lalalala...
  • nk puji diri sendiri lg boleh? mempunyai lesung batu pipit (special weh..) kiri@kanan???teka la..
Settle sudah sesi menjawab tag..now, i nk kasi uol plak award nie..the winner goes to...(bunyi drum...)jeng,jeng,jeng..ops..lupa plak,tp before tu, kena la rajinkan jari-jemari anda utk menaip dan memerah keringat idea ye..JOM PERAH KERINGAT OTAK!

Tugasan TAG : Award + Tagged
(a) Buat entri berterima kasih atas award yang diberikan.
(b) Berikan kepada 10 / 20 / 30 orang rakan blog korang.
(c) Beritahu kepada rakan - rakan korang bahawa mereka memenangi Award tersebut.
(d) Ceritakan 7 perkara mengenai diri sendiri.

THE AWARD GOES TO..... 

Wednesday, June 2, 2010

Tergeliat lidah, terseliuh tangan


Wah kau entry..tajuk entry macam org critical jer..
Ingin dinyatakan di sini, TIADA SESIAPA yg injured ek..

Actually, malam semalam saye teramat la bowing…nk tgk tv pun tak de citer besh..nk kacau2,mesra2 ngn Mr Safie pun tak leh..dia teramat la bz sampai ke mlm org byk tanggungjawab la katakan..so main game la kat lapPIE..ada reason taw PIE tuh saye teringat kat some1..hikhik..

So berbalik kpd topic perbincangan , pas main game (jap jer) then saye p la jenguk2 mak..she’s too bz lorr..cian mummy..meh cini ****(nama glamour saye di rumah) tolong...dpt gaji nanti blanje taw
 
Actually, kertas2 tu semua hak milik kekal anak murid mummy..biasa la..kan dh tengah tahun ni..next week, school holiday plak..so, mid term exam lorr..si anak yg baik hati nie pun dtg la menghulurkan tgn,meringankan beban si ibu (cewah) padahal bukan check kertas exam diorg pun,just type nama student n mark diorg jer

“Tergeliat lidah, terseliuh tangan” tu coz nama student mummy tersangat2 la canggih manggih (bahasa pe yg aku guna neh) kalau saye menaip, sometimes tue suka menyebut word yg ditype tuh (that’s y tergeliat lidah) punya la unik nama diorag nie..ish3..antaranya, NuraninatulFahkqaruni..wah3..panjang sungguh kn?dekat2 tau spell nama dia tue..ade lagi 5 org yg nama dia ala2 pnjng keretapi..

Kesian cikgu2,ustazah2, teacher2 kalau nak sebut nama panjang2 nie kn? Kena panggil guna nama glamour la kalau dh pnng gitu kot..


p/s : saye bangga dgn nama saye..
Related Posts with Thumbnails