*KisAh MeReKa*

Friday, July 23, 2010

JALAN YANG AKU PILIH...........

Macam tak percaya je...dlm sekelip mata semua ni terjadi kat aku...mungkin ada yg akan menuduh aku berdrama la..syok sendiri la..or whatsoever..tapi yg berdepan dgn hakikat ni adalah..AKU....takde siapa pun tahu apa yg tersirat dlm hati aku..cuma Allah je yg tahu..

Bila dia persoalkan 'keikhlasan', aku tak boleh nak argue ape2..hanya meng'IYA'kan je..mungkin 'keikhlasan' tu akan datang secara perlahan-lahan...i'll try my very best...insyaAllah..

"It always a hard way be4 u find the easy way"....
Yup..memang betul...i'll face it....

Dunia blogging aku mungkin akan 'berkubur' dan mungkin akan diteruskan...
Aku akan hidup dgn kenangan...........

Monday, July 19, 2010

TIDAK SEMUA CINTA BERSATU...

.......................................................................

AKU SAKITI HATINYA ATAS KEBODOHAN DIRI SENDIRI...........


KALAU KAU BACA LUAHAN NI, YAKINKAN DIRI..TABAHKAN HATI..AKU TERPAKSA LEPASKAN KAU PERGI.....................






KEBAHAGIAAN ATAU KEHANCURAN........

BUAT MASA NI..AKU DALAM KERESAHAN..HATI TAK TENANG..KISAH AKU DAN HIDUPKU...UMPAMA SATU PERDAGANGAN...MMG AKU DIBERI PILIHAN UTK MEMILIH...TAPI KEADAAN MEMAKSA AKU MELEPASKAN DIA....YA ALLAH...KAU BERIKANLAH PETUNJUK...AKU MENGHARAPKAN JALAN DARIMU YA ALLAH..KALAU MENGHANCURKAN HIDUPKU BOLEH MEMBAHAGIAKAN KELUARGA....AKU REDHA..........NAMUN, HATI INSAN YG AKU PERNAH KASIHI TERPAKSA DILUKAI......AKU MMG TAK LAYAK UTK DIA....AKU TERLALU KEJAM......SALAH AKU.....SEKARANG NI...AKU RASA, BIARLAH AKU 'LARI' DULU DARI KEDUA-DUANYA......AKU BENCI MEMBUAT PILIHAN!!!!!!!!




Friday, July 16, 2010

YA ALLAH..........TABAHKAN HATI HAMBAMU INI......

“ Allah tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya. Dia mendapat pahala kebaikan yang diusahakannya dan dia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya."



moga aku dapat petunjuk dariMu...Ya Allah...........

Wednesday, July 7, 2010

WELCOME TO YOUR NEW LIFE..

Masih sempat lagi nak wish congrats n gudluck kat adik2 even abg2 n akak2 pun yg berjaya menjejakkan kaki dan seluruh anggota badan anda ke menara gading..


Mungkin sekarang ni masih lagi dlm mood orientation week (kalau di UM --> Minggu Haluansiswa)
emm..bile tiba je minggu orentasi ni, mcm2 gelagat adik2 tahun pertama yg dpt diperhatikan dari hari pertama bergelar freshies..ada yg dtg bersama keluarga dan kurang juga yg dtg dari jauh menaiki bas, keretapi dan 'belon'..bagi freshies yg tak pernah berjauhan dgn keluarga, pasti tertumpah gak air mata tak kira laki or perempuan..tapi itu semua ada lah lumrah kehidupan kita sebelum benar2 layak bergelar mahasiswa/mahasiswi..

Pastinya byk kenangan manis yg terukir buat semua yg terlibat scra langsung..buat girls frehies yg biasa digelar 'red spot',  pastinya akan di'usha' oleh abg2 PM kolej & sentral..Boys freshies plak akan diambil sbg pet bro oleh akak2 PM..(teringat zaman jadi freshies dulu..tp saye bukan 'red spot' freshies pun..=p)

Pesan saye (berdasarkan pengalaman dan pernah menjadi freshies..) hubungan mesra dan rapat yg dijalinkan ngn senior hendaklah dimanfaatkan dgn cara yg berfaedah..para senior plak jgn asyik dok fkr yg membuli freshies aje..gunakan kesempatan tu utk membantu freshies dlm meniti kehidupan awal bergelar mahasiswa..sistem 'buddy' sgt2 efektif utk guide adik2..dptkan nasihat n panduan drpd mereka..jgn malu2 atau sombong nk mendekati senior..coz mereka la yg mula2 menempuhi alam yg penuh cabaran ini..

Ok la..byk plak saye membebel.. =p tp ade input tau..
Kpd adik2 ( esp adik2 di UM) semoga dpt menyesuaikan diri dgn persekitaran baru anda..n always bear in mind, anda membawa misi yg penting ; membawa doa dan harapan ibu bapa...

Tuesday, July 6, 2010

Bila bosan........





ni la yg berlaku...hahaha..
tadi saye jenjalan jap..tgk2 blog..terjah sana sini..
then, ternampak satu entry kat sorang blogger nie..
(i lupa la blog u..x smpat nk folo dan terclose window..hehe)
tadaa~ ni la hasilnye...chumil tak???ngeh2~


Related Posts with Thumbnails