*KisAh MeReKa*

Monday, October 27, 2008

BeCaUsE Im A GiRL





Saturday, October 25, 2008

2 MiNgGu Yg MeMeNaTkAN..tP.....

2 minggu ni...banyak perkara yg aku lakukan..start ari isnin(13hb) hinggalah ke ari ni(25hb).rasa cam bz plak dalam 2 minggu ni.bukannya ape..byk program yg berlangsung dlm 2 minggu tue..start dengan pameran seni, projek bengkel pengurusan seni,hari ko-k,sehinggalah kepada bengkel seni persembahan..kesemua aktiviti yg aku join tue mmg best..pas settle semua aktiviti tue, rasa cam sayang plak nak tinggalkan..banyak kenangan manis n pahit yg ktorg sama2 hadapi..misalnya, projek kembara seni.bermula dari projek per1(bengkel seni visual) projek ke-2(pengurusan seni) dan projek ke-3(bengkel seni persembahan) semua fasi2 yg terpilih, dilatih untuk mengendalikan pengurusan organisasi dengan cekap.byk pengalaman berharga yg ditimba sepanjang menjadi fasi utk bengkel 2.byk gak kenangan pahit & manis yg kami lalui bersama.hrp2 semua 2 akan jadi pengalaman n kenangan berharga buat kt semua =)..kebanyakan aktiviti yg aku join 2 adalah buat pertama kalinya sepanjang hidup aku.so, aku rasa excited gak la time join aktiviti 2..cth,menari utk pesta ko-k.mmg nampak cam sengal je time 2 tp ok la..im try d best 4 it.
hm....pasni, nk tumpu kat stdy plak..utk final exam..InsyaAllah..


Monday, October 20, 2008

*20/10/08*

aku try pegang janji aku..
aku try jd diri aku yg dulu..
aku pegang janji dia..


*thnx 4 someone..
=)


Sunday, October 19, 2008

*FiNaL eXaM*

persiapan mental ----> ? %
persiapan fizikal -----> ? %
nota -----> ? %
handout -----> ? %
assignment -----> ? %



*p/s : sesiapa yg berminat untuk mengisi peratusan di atas..dialu-alukan.jawapan sebenar hanya ada pada sy..huhu




*aKu SeNaNG mELiHaT oRg lAiN bAhAGiA..*

kebahagiaan yg kt miliki arini..bukan utk selamanya..
bhgia bg aku..bila dpt hidup bersama ngn org yg betul2 menghargai diri ini..
sama ada famili,saudara,sahabat, mahupun teman rapat...
apabila org yg pernah membuat kt tersenyum..ketawa.. dgn telatahnya..bukan lagi untuk kt...
dan apabila tiba saat itu..redhakan shj..kerana seharusnya kt bahagia apabila melihat org lain bahagia..
mungkin..kebahagiaan itu dtg sekejap..tp kesannya amat mendalam..untuk kt terus melangkah mencari kebahagiaan yg lain..



Tuesday, October 14, 2008

aRiNi...

arini aku ada rehearsal tuk pameran seni n tarian..moga2 semua yg aku lakukan arini berjalan dgn lancar..amin..



Monday, October 13, 2008

EsOk.....

waaaaaaaaaaaaa........
dh nk 14hb...
takutnye esok...
x confident...
malas nk wt pape mlm ni...
nk layan ym,tagged,blog,fs,facebook..
n..msj..huhu


Sunday, October 12, 2008

*kDg2...*

kadang2...
aku rasa.... sunyi
kadang2...
aku rasa ...jeles
kadang2...
aku rasa...nk nangis
kadang2...
aku rasa...simpati dgn diri
kadang2...
aku..fikir sendiri

aku...sebenarnya pun boleh hidup hepi cam org lain.tue semua bergantung pada diri aku.aku terlalu fikir benda yg dh lepas.benda yg menyakitkan ati..

tp...aku akan try jaga ati aku sendiri kali nie.

*aYaT-aYaT cInTa*

Rossa - Ayat-Ayat Cinta

desir pasir di padang tandus
segersang pemikiran hati
terkisah ku di antara cinta yang rumit

bila keyakinanku datang
kasih bukan sekadar cinta
pengorbanan cinta yang agung
ku pertaruhkan

reff:
maafkan bila ku tak sempurna
cinta ini tak mungkin ku cegah
ayat-ayat cinta bercerita
cintaku padamu
bila bahagia mulai menyentuh
seakan ku bisa hidup lebih lama
namun harus ku tinggalkan cinta
ketika ku bersujud

bila keyakinanku datang
kasih bukan sekedar cinta
pengorbanan cinta yang agung
ku pertaruhkan

repeat reff

ketika ku bersujud


Saturday, October 11, 2008

*ImAgE*

BaNyAkNyE nK DiFiKiRkN...

hm...weekend yg membosankan!!ada keje nk dibuat tp..kena tunggu member settlekan part dia dulu..hm..sementara 2 aku dok layan blog ni jela..minggu depan byk benda nk disettlekn..presentation,tarian lagi,fesyen show,pameran lagi,..hm byknye benda nk dibuat minggu depan..projek kembara seni pun nk kena go on jugak..exam lagi..huhuhu..takut plak nk exam sem ni..rasa cam x brapa nk struggle plak sem ni..huhu..xpela aku cuba yg terbaik je..yg wt aku risau skang ni..pameran 2 la..takutnya nk peragakan baju pengantin 2..yela mana penah aku buat b4 ni..ni la first time dlm idup aku..hopefully,sesi fesyen show 2 berjalan ngan lancar n group jarum emas akan jadi winner!!hehe. =)



Friday, October 10, 2008

JOM!!!!

jom tgk citer Ayat2 Cinta!!


*LaDy*

Lady : Why do you like me..? Why
doyou love
me?

Man : I can't tell the reason.. but I really like
you..


Lady : You can't even tell me the reason... how
can you say you like me? How can you say you
love me?

Man : I really don't know the reason, but I can
prove that I love you.

Lady : Proof? No! I want you to tell me the
reason. My friend's boyfriend can tell her why he
loves her but not you!

Man : Ok..ok!!! Erm... because you are
beautiful,

because your voice is sweet,

because you are caring,

because you are loving,

because you are thoughtful,

because of your smile,

because of your every movements.

The lady felt very satisfied with the man's
answer.

Unfortunately, a few days later, the Lady met with
an accident and became comma. The Guy then
placed a letter by her side, and here is the
content:

Darling,

Because of your sweet voice that I love you...

Now can you talk? No! Therefore I cannot love you.

Because of your care and concern that I like you..

Now that you cannot show them, therefore I cannot
love you.

Because of your smile,

because of your every movements that I love you..

Now can you smile? Now can you move?

No, therefore I cannot love you...

If love needs a reason, like now, there is no reason
for me to love you anymore.

Do love need a reason? NO!

Therefore, I still love you...

And love doesn't need a reason



" Sometimes the best and the most beautiful
things in the world cannot be seen, cannot be
touched, but can be felt in the heart " Love doesnt
need a reason... its sumthing u can feel burning
inside ur heart and waiting to be explode of love...
Please... never ever ask someone why do they
love u.... love is nature and without love the world
is nothing but a piece of crap... So Everyone love
the world and also love ur loved ones... :D ...

Monday, October 6, 2008

KoRaNg.................

CEPAT BERSIAP...
JOM G BERAYA!!!




*CeRiTa RaYa*

Masa aku balik kg ari2, ingatkan dh lepas bas..coz sampai je duta dh dekat kul 1.30.teksi hampeh 2 la..time org perlukan xde plak teksi muncul..dh la jammed giler kat duta 2..sampai2 je kat duta aku terus tanya kaunter.nsb baik bas tue kul 1.45.huhu..kalu terlepas..xtau la nk wt pe time 2..menangis x berlagu la jwbnye..

Sesampai je kat kg,betapa girangnya ati beta..hehe..hm mmg la penat (even ada driver bus).even abg2 aku xbalik kg lg tp keriuhan umah 2 tetap terasa..sebulan x balik cam setahun rasanya..huhu..pas terawih, mak ajak wt kuih raye.my favorite kuih raya ..tart gulung, biskut buah2an, semperit, n kek choc(home made)..mlm 2 ktorg tido dlm kul 1 lebih.enjoy sgt wt kuih raya sampai xsedar dh pagi..time2 camni..at least dpt gak aku lupa kan sekejap pe yg dh berlaku kat aku…

2 ari b4 raye,ktorg 1 famili g shoping raye.bestnye dpt kuar ramai2.satu family.byk gak mak borong time 2..aku plak..biasa2 je..hehe(thnx 2 my mom, dad, my bro n sis ~cz belanja aku (,’’).

Hari ini hari raya..awal2 pagi lagi dh bangun..siapkan apa yg perlu..then,bermaafan sesame family. Mmg touching time2 camni..satu ucapan maaf di pagi Syawal boleh meleburkan segala dosa yg dilakukan slma ni..raya kali ni, semua family berkumpul kcuali abg sulung aku cz first raya kat umah mertua dia.hm..cam2 la kalu org dh kawin.kalu ank perempuan yg asyik berkepit ngn mak dia je mesti sedih kalu first raya terpaksa beraya kat umah mertua..lagi x best kalu kawin ngn org jauh..hm no comment ..nway,berbalik kpd citer raya aku thn ni..

Pas solat raya, ktorg (kak,mak,aku,adik2) sama2 tlg meyiapkan juadah utk kenduri pagi 2.ala kadar je..wt tahlil untuk arwah atuk skali..hm..raya thn ni..ktorg beraya tnpa atuk ..huhu..slalunya,time2 pagi raya camni..atuk dh ada kat umah..mkn sama2,,,..mudah2an roh nya dicucuri rahmat..amin..

Dari awal pagi smpai la ke ptg, ramai gak bebudak dtg ke umah.kebanyakanya anak murid mak la..ada satu group bebudak ni, sampai dtg 2 kali.. (..nk duit raya lagi la 2..ape lagi..).nasib bebudak 2 lucky gak la coz abg aku mmg berniat nk abiskan duit dia raya ni hehe..time raya gak la sedara2 dtg menziarahi..yela sethun sekali baru jumpa..so time2 camni la dimanfaatkan utk megeratkan lagi ukhwah..

Raya kedua-akhirnya dtg gak buah ati aku ni.even dia dtg raya kedua..tp x kisahlah..janji dia dtg ke umah aku..i miss him so much..

Nampaknya..bertambah lg la ahli dlm family aku..raya ke-4, abg aku berhajat plak nk ‘ikat’ awek dia..hm bagus la kalu jodoh diorg dh sampai..nampak gak la abg aku 2 serius bkawan ngn ank dara org..ari2, aku pun dipanggil utk join rombongan merisik pihak perempuan..xcited gak time 2 ..yela,time rombongan merisik kak ipar aku dulu xdpt cuti huhu.sesampai je kat umah diorg,aku usha gak la bakal kak ipar..mmg comel..sebaya aku rupanya..ish3 muda la plak..nway, congrat 2 my bro!

Esok dh nk balik KL..huhu.rasa cam kejap je cuti ni..cam 2 juga la idup kt ni..benda yg best 2 rasa cam kejap je berlalu..kenangan yg manis pun boleh lenyap sekelip mata kalu x dihargai sepenuhnya..cewah bermadah le plak.hm nampakny 2 jela kenangan raya thn nie yg dpt aku kongsikan bersama ngn korang.selamat berpuasa 6 bagi sesiapa yg mengerjakannya n selamat berhari raya buat mrk yg masih kumpul duit raya hehe(raya kan sebulan..).sekian,adios..

iM bAcK!!!!

gerammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
menyampahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
x sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
huhuhuhuhu
sampainye ati...
manusia yg xkisah ttg perasaan org!!!
bencinya............




Related Posts with Thumbnails