*KisAh MeReKa*

Wednesday, December 31, 2008

2009

the year is almost gone...
but it has also made us strong...
the path was long...
but we walked it with a song...
there were fears and tears...
but we also had reasons 4 cheers..


HAPPY MEMORIES OF 2008 & HAVE A GREAT RESOLUTION 2009







Friday, November 14, 2008

*EsOk....*

esok...last paper aku.arini rasa cam serabut jer..nk stdy tuk 2 paper sok..huhu..mlm ni nk packing brg..sok pas abis je exam,parent aku jemput balik kg..baru nk enjoy2 ckt pas abis exam..hm myb mak dh rindu sgt kat aku kot..hehe =p..dlm seminggu nie,kerap juga mak call aku..bertanya pasal exam..khbr aku..miss u mom..VERY2 MUCH..

sem nie..aku rasa byk benda yg aku pelajari..perihal kehidupan..pelajaran..mcm2 yg aku rasa sem ni..hepi..sedih..sakit ati..terharu..semua 2 membawa erti dlm hidup aku..aku rasa bahagia sgt krn dikelilingi dgn org2 yg syg kat aku..even aku tau ade je org yg x suka aku..aku hanya boleh katakan TERIMA KASIH n MAAF..

rasanya..ni coretan terakhir aku untuk thun nie kot..kalu pjg umur,aku akn coretkan lagi thn depan..pada tahun baru..kisah hidup baru..memori baru..azam baru..INSYAALLAH..


*kpd sesiapa yg view blog ni..thnx ye!cyg korang! =)




Tuesday, November 11, 2008

*Oh KaUm ADAM*

Ketahuilah!

Sesungguhnya Hawa itu adalah teman semasa Adam kesunyian di dalam syurga. Hawa asalnyanya adalah dari tulang rusuk Adam yang bengkok. Jadi tidak hairanlah jika perjalanan hidup Hawa itu sentiasa inginkan bimbingan dari Adam. Hawa sentiasa mahu terpesong dari landasan, kerana Hawa adalah “buruan syaitan”. Allah telah mentaqdirkan kaum Hawa lebih ramai daripada bilangan kaum Adam pada akhir zaman.

Adam itu diberi amanah untuk mendidik Hawa, mengawasi dan menjaga Hawa agar sentiasa dalam redha Allah. Sudah diketahui bahawa Adam itu merupakan penguasa kepada kaum wanita, oleh itu Adam adalah imam dan Hawa adalah makmum. Hawa adalah pengikut-pengikut Adam kerana Adam adalah ketua. Jika Adam benar maka benarlah Hawa, jika Adam lalai, maka lalailah Hawa.

Adam mempunyai kelebihan akal, manakala Hawa mempunyai kelebihan nafsu. Oleh itu, Hawa memerlukan pimpinan daripada Adam kerana Hawa sering lupa dan lalai, sering tergelincir ditolak nafsu dan konco-konconya. Hawa hampir tenggelam…….. oleh itu wahai Adam tolonglah….!!

Sesungguhnya Hawa itu suka jika Adam mengimamkan solatnya pada setiap waktu. Hawa akan aminkan bacaan doa dari Adam. Lebih itu juga, Hawa itu suka jika Adam bangunkan Hawa untuk bertahajjud bersama Adam. Hawa suka jika Adam kenalkan kepada Hawa masjid-masjid dan majlis agama. Hawa suka jika Adam mengajar Hawa untuk pandai membaca dan memahami al-Quran.

Hawa suka jika Adam mengkhabarkan kepada Hawa tentang fardu-fardu yang patut diketahui oleh Hawa. Hawa suka jika Adam menunjukkan kepada Hawa perkara-perkara yang patut Hawa buat. Hawa juga mengharapkan agar Adam mengajarkan kepada Hawa agar menjadi isteri yang solehah. Hawa juga mengharapkan agar Adam mendidik Hawa supaya tunduk, patuh dan menghormati Adam setiap waktu.

Hawa juga mengharapkan agar Adam membantu Hawa supaya Hawa tidak menjadi beku, dan agar otak Hawa tidak menjadi buntu. Hawa juga mengharapkan agar Adam dapat menyelamatkan Hawa daripada seksa neraka yang sudah tentu tiada siapa yag akan bersabar menanggungnya.



Monday, November 10, 2008



Jangan tinggalkan orang yang kita SAYANG untuk orang yang kita suka, kerana orang yang kita SUKA akan tinggalkan kita untuk orang yang mereka sayang... Jangan cuba dapatkan apa yang kita sayang tapi SAYANGILH dengan apa yang kita ada !!Hidup tak perlu terlalu sempurna, tak perlu terlalu kaya, tak perlu terlalu terkenal, tetapi selagi masih ada INSAN yang mengingati, ia sudah lebih dari mencukupi. Persahabatan yang sejati akan membawa KERINDUAN yang abadi. Sesungguhnya persahabatan itu lebih unggul dari percintaan, tanpa persahabatan PERCINTAAN akan berakhir tetapi tanpa percintaan PERSAHABATAN boleh kekal. Oleh itu hargailah persahabatan yang terjalin..SELALUNYA kita tdk menyedari bahawa ada insan yg lebih MENCINTAI diri kita...oleh itu hargailah ia...........



Sunday, November 9, 2008

*aRiNi*

arini.................
aku xde mood nk stdy..
apsal nth..
huhu.......
mlm ni nk seru balik semangat utk stdy!!!
chaiyok2!! =)



Thursday, November 6, 2008

*2 aLL mY FrEnZ*

More GOODLUCK graphics
More FRIENDSHIP graphics

*mUtIaRa KaTa*





Saturday, November 1, 2008

*iKaTaN dUa iNsAn*

Monday, October 27, 2008

BeCaUsE Im A GiRL





Saturday, October 25, 2008

2 MiNgGu Yg MeMeNaTkAN..tP.....

2 minggu ni...banyak perkara yg aku lakukan..start ari isnin(13hb) hinggalah ke ari ni(25hb).rasa cam bz plak dalam 2 minggu ni.bukannya ape..byk program yg berlangsung dlm 2 minggu tue..start dengan pameran seni, projek bengkel pengurusan seni,hari ko-k,sehinggalah kepada bengkel seni persembahan..kesemua aktiviti yg aku join tue mmg best..pas settle semua aktiviti tue, rasa cam sayang plak nak tinggalkan..banyak kenangan manis n pahit yg ktorg sama2 hadapi..misalnya, projek kembara seni.bermula dari projek per1(bengkel seni visual) projek ke-2(pengurusan seni) dan projek ke-3(bengkel seni persembahan) semua fasi2 yg terpilih, dilatih untuk mengendalikan pengurusan organisasi dengan cekap.byk pengalaman berharga yg ditimba sepanjang menjadi fasi utk bengkel 2.byk gak kenangan pahit & manis yg kami lalui bersama.hrp2 semua 2 akan jadi pengalaman n kenangan berharga buat kt semua =)..kebanyakan aktiviti yg aku join 2 adalah buat pertama kalinya sepanjang hidup aku.so, aku rasa excited gak la time join aktiviti 2..cth,menari utk pesta ko-k.mmg nampak cam sengal je time 2 tp ok la..im try d best 4 it.
hm....pasni, nk tumpu kat stdy plak..utk final exam..InsyaAllah..


Monday, October 20, 2008

*20/10/08*

aku try pegang janji aku..
aku try jd diri aku yg dulu..
aku pegang janji dia..


*thnx 4 someone..
=)


Sunday, October 19, 2008

*FiNaL eXaM*

persiapan mental ----> ? %
persiapan fizikal -----> ? %
nota -----> ? %
handout -----> ? %
assignment -----> ? %



*p/s : sesiapa yg berminat untuk mengisi peratusan di atas..dialu-alukan.jawapan sebenar hanya ada pada sy..huhu




*aKu SeNaNG mELiHaT oRg lAiN bAhAGiA..*

kebahagiaan yg kt miliki arini..bukan utk selamanya..
bhgia bg aku..bila dpt hidup bersama ngn org yg betul2 menghargai diri ini..
sama ada famili,saudara,sahabat, mahupun teman rapat...
apabila org yg pernah membuat kt tersenyum..ketawa.. dgn telatahnya..bukan lagi untuk kt...
dan apabila tiba saat itu..redhakan shj..kerana seharusnya kt bahagia apabila melihat org lain bahagia..
mungkin..kebahagiaan itu dtg sekejap..tp kesannya amat mendalam..untuk kt terus melangkah mencari kebahagiaan yg lain..



Tuesday, October 14, 2008

aRiNi...

arini aku ada rehearsal tuk pameran seni n tarian..moga2 semua yg aku lakukan arini berjalan dgn lancar..amin..



Monday, October 13, 2008

EsOk.....

waaaaaaaaaaaaa........
dh nk 14hb...
takutnye esok...
x confident...
malas nk wt pape mlm ni...
nk layan ym,tagged,blog,fs,facebook..
n..msj..huhu


Sunday, October 12, 2008

*kDg2...*

kadang2...
aku rasa.... sunyi
kadang2...
aku rasa ...jeles
kadang2...
aku rasa...nk nangis
kadang2...
aku rasa...simpati dgn diri
kadang2...
aku..fikir sendiri

aku...sebenarnya pun boleh hidup hepi cam org lain.tue semua bergantung pada diri aku.aku terlalu fikir benda yg dh lepas.benda yg menyakitkan ati..

tp...aku akan try jaga ati aku sendiri kali nie.

*aYaT-aYaT cInTa*

Rossa - Ayat-Ayat Cinta

desir pasir di padang tandus
segersang pemikiran hati
terkisah ku di antara cinta yang rumit

bila keyakinanku datang
kasih bukan sekadar cinta
pengorbanan cinta yang agung
ku pertaruhkan

reff:
maafkan bila ku tak sempurna
cinta ini tak mungkin ku cegah
ayat-ayat cinta bercerita
cintaku padamu
bila bahagia mulai menyentuh
seakan ku bisa hidup lebih lama
namun harus ku tinggalkan cinta
ketika ku bersujud

bila keyakinanku datang
kasih bukan sekedar cinta
pengorbanan cinta yang agung
ku pertaruhkan

repeat reff

ketika ku bersujud


Saturday, October 11, 2008

*ImAgE*

BaNyAkNyE nK DiFiKiRkN...

hm...weekend yg membosankan!!ada keje nk dibuat tp..kena tunggu member settlekan part dia dulu..hm..sementara 2 aku dok layan blog ni jela..minggu depan byk benda nk disettlekn..presentation,tarian lagi,fesyen show,pameran lagi,..hm byknye benda nk dibuat minggu depan..projek kembara seni pun nk kena go on jugak..exam lagi..huhuhu..takut plak nk exam sem ni..rasa cam x brapa nk struggle plak sem ni..huhu..xpela aku cuba yg terbaik je..yg wt aku risau skang ni..pameran 2 la..takutnya nk peragakan baju pengantin 2..yela mana penah aku buat b4 ni..ni la first time dlm idup aku..hopefully,sesi fesyen show 2 berjalan ngan lancar n group jarum emas akan jadi winner!!hehe. =)



Friday, October 10, 2008

JOM!!!!

jom tgk citer Ayat2 Cinta!!


*LaDy*

Lady : Why do you like me..? Why
doyou love
me?

Man : I can't tell the reason.. but I really like
you..


Lady : You can't even tell me the reason... how
can you say you like me? How can you say you
love me?

Man : I really don't know the reason, but I can
prove that I love you.

Lady : Proof? No! I want you to tell me the
reason. My friend's boyfriend can tell her why he
loves her but not you!

Man : Ok..ok!!! Erm... because you are
beautiful,

because your voice is sweet,

because you are caring,

because you are loving,

because you are thoughtful,

because of your smile,

because of your every movements.

The lady felt very satisfied with the man's
answer.

Unfortunately, a few days later, the Lady met with
an accident and became comma. The Guy then
placed a letter by her side, and here is the
content:

Darling,

Because of your sweet voice that I love you...

Now can you talk? No! Therefore I cannot love you.

Because of your care and concern that I like you..

Now that you cannot show them, therefore I cannot
love you.

Because of your smile,

because of your every movements that I love you..

Now can you smile? Now can you move?

No, therefore I cannot love you...

If love needs a reason, like now, there is no reason
for me to love you anymore.

Do love need a reason? NO!

Therefore, I still love you...

And love doesn't need a reason



" Sometimes the best and the most beautiful
things in the world cannot be seen, cannot be
touched, but can be felt in the heart " Love doesnt
need a reason... its sumthing u can feel burning
inside ur heart and waiting to be explode of love...
Please... never ever ask someone why do they
love u.... love is nature and without love the world
is nothing but a piece of crap... So Everyone love
the world and also love ur loved ones... :D ...

Monday, October 6, 2008

KoRaNg.................

CEPAT BERSIAP...
JOM G BERAYA!!!




*CeRiTa RaYa*

Masa aku balik kg ari2, ingatkan dh lepas bas..coz sampai je duta dh dekat kul 1.30.teksi hampeh 2 la..time org perlukan xde plak teksi muncul..dh la jammed giler kat duta 2..sampai2 je kat duta aku terus tanya kaunter.nsb baik bas tue kul 1.45.huhu..kalu terlepas..xtau la nk wt pe time 2..menangis x berlagu la jwbnye..

Sesampai je kat kg,betapa girangnya ati beta..hehe..hm mmg la penat (even ada driver bus).even abg2 aku xbalik kg lg tp keriuhan umah 2 tetap terasa..sebulan x balik cam setahun rasanya..huhu..pas terawih, mak ajak wt kuih raye.my favorite kuih raya ..tart gulung, biskut buah2an, semperit, n kek choc(home made)..mlm 2 ktorg tido dlm kul 1 lebih.enjoy sgt wt kuih raya sampai xsedar dh pagi..time2 camni..at least dpt gak aku lupa kan sekejap pe yg dh berlaku kat aku…

2 ari b4 raye,ktorg 1 famili g shoping raye.bestnye dpt kuar ramai2.satu family.byk gak mak borong time 2..aku plak..biasa2 je..hehe(thnx 2 my mom, dad, my bro n sis ~cz belanja aku (,’’).

Hari ini hari raya..awal2 pagi lagi dh bangun..siapkan apa yg perlu..then,bermaafan sesame family. Mmg touching time2 camni..satu ucapan maaf di pagi Syawal boleh meleburkan segala dosa yg dilakukan slma ni..raya kali ni, semua family berkumpul kcuali abg sulung aku cz first raya kat umah mertua dia.hm..cam2 la kalu org dh kawin.kalu ank perempuan yg asyik berkepit ngn mak dia je mesti sedih kalu first raya terpaksa beraya kat umah mertua..lagi x best kalu kawin ngn org jauh..hm no comment ..nway,berbalik kpd citer raya aku thn ni..

Pas solat raya, ktorg (kak,mak,aku,adik2) sama2 tlg meyiapkan juadah utk kenduri pagi 2.ala kadar je..wt tahlil untuk arwah atuk skali..hm..raya thn ni..ktorg beraya tnpa atuk ..huhu..slalunya,time2 pagi raya camni..atuk dh ada kat umah..mkn sama2,,,..mudah2an roh nya dicucuri rahmat..amin..

Dari awal pagi smpai la ke ptg, ramai gak bebudak dtg ke umah.kebanyakanya anak murid mak la..ada satu group bebudak ni, sampai dtg 2 kali.. (..nk duit raya lagi la 2..ape lagi..).nasib bebudak 2 lucky gak la coz abg aku mmg berniat nk abiskan duit dia raya ni hehe..time raya gak la sedara2 dtg menziarahi..yela sethun sekali baru jumpa..so time2 camni la dimanfaatkan utk megeratkan lagi ukhwah..

Raya kedua-akhirnya dtg gak buah ati aku ni.even dia dtg raya kedua..tp x kisahlah..janji dia dtg ke umah aku..i miss him so much..

Nampaknya..bertambah lg la ahli dlm family aku..raya ke-4, abg aku berhajat plak nk ‘ikat’ awek dia..hm bagus la kalu jodoh diorg dh sampai..nampak gak la abg aku 2 serius bkawan ngn ank dara org..ari2, aku pun dipanggil utk join rombongan merisik pihak perempuan..xcited gak time 2 ..yela,time rombongan merisik kak ipar aku dulu xdpt cuti huhu.sesampai je kat umah diorg,aku usha gak la bakal kak ipar..mmg comel..sebaya aku rupanya..ish3 muda la plak..nway, congrat 2 my bro!

Esok dh nk balik KL..huhu.rasa cam kejap je cuti ni..cam 2 juga la idup kt ni..benda yg best 2 rasa cam kejap je berlalu..kenangan yg manis pun boleh lenyap sekelip mata kalu x dihargai sepenuhnya..cewah bermadah le plak.hm nampakny 2 jela kenangan raya thn nie yg dpt aku kongsikan bersama ngn korang.selamat berpuasa 6 bagi sesiapa yg mengerjakannya n selamat berhari raya buat mrk yg masih kumpul duit raya hehe(raya kan sebulan..).sekian,adios..

iM bAcK!!!!

gerammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
menyampahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
x sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
huhuhuhuhu
sampainye ati...
manusia yg xkisah ttg perasaan org!!!
bencinya............




Friday, September 26, 2008

*sElAmAt JaLaN sEMuA*

dh siap!bus kul 1.30.sj kuar awal.huhu.xcited nk balik kg.hehehe.malasnye nk bawak laptop balik..huhu tp nk wt assignment(hipokrit..haha.kalu ada tukang angkat beg ni kan best..hhuhuhu..nway, pas raya nnt aku coretkan lagi kisah2 yg berlaku sepanjang berhari raya kat kg ye.bye korang!bergumbira di hari raya!hati2 balik kg!

*PaGi Yg GeLaP*

SeLaMaT PaGi!

"MoRnInG DoEsNt MeAn GeTtInG uP N wOrKiNg AgAiN, iT rAtHeR mEaNs ALLAH lOvEs U sO MuCh 2 LeT u LiVe n SeE AnOtHeR dAy..so,HaVe A wOnDeRFuL DaY!!!

Thursday, September 25, 2008

XSUKANYE.............................

hm..dh siap packing..cam semua dh masukkan dlm beg 2..tp aku rasa cam ada yg tertinggal je lg..x sukanye...aku xleh jadi camni.aku dh janji ngn ima,pa'an,ain,dayoh..(im keep tryin' k)..time2 camni..layan lagu raye Pulanglah (Aisyah)..bestnye!!!aku paling suka lagu ni & lagu Ku Pohon Restu Ayah Bonda (mamat).kalu yg duduk berjauhan ngn famili 2..mesti sedih..aku ada kawan yg terpaksa berkhidmat kat Lubnan (army)..x dpt balik raya ni..kalu la aku berada kat tempat dia..kali pertama beraya tanpa keluarga tercinta mesti sedih giler..bf kpd best frendz aku gak terpaksa beraya kat overseas..sabar ye menunggu org yg tersyg..at least ingatan yg disampaikan melalui teknologi yg serba canggih skang ni bleh menggembirakan hati perantau..buat kawan2 aku yg dh balik ke sabah n sarawak 2,ingat2 le aku kat sini huhu (jgn lupa bw kek lapis srwk).pasni, aku nk call mak(kalu x tido lg la)..bonda,esok anakanda berangkat pulang ye!

*adios*

*pAcKiNg TiMe*



aku xkira!mlm ni gak aku nk packing!hehe..bestnye!nk balik kg sok..!!
even aku keseorangan(xde teman), assignment (ckt je lagi nk settle)..tp aku xkira..aku nk raya gak..nk enjoykan diri.. huhu.

*KARENAH HOUSEMATE AKU*

dayoh n ejoh
strugglenye korang packing baju
mesti raya sakan ni
mlm ni tinggal aku n ain jela kat umah
huhuhuhuhu
miss u all...




XNK PK!!!!!!

i'm tryin' 2 4get it!
aku ada ramai lagi org yg syg kat aku
famili,
kawan2,
lec,(hehe)
*betul3x(gaya upin n ipin)

********

takutnye nk berdepan ngan risiko..huhu..nway,thnx 4 my friend.byk benda yg aku wt selama ni pun selalu je mendtgkan risiko..huhu.xpela.dh aku sendiri yg pilih jalan 2..(padan muka aku)=p



JoM bALiK kG...!!!!


* BiLaKu bErKaTa2..*

hm..xde pape pun nk ckp..juz nk wish~sElAmAt ArI rAyA aIdILfiTrI..dh 3 org housemate aku balik kg.huhu.x sabar nk balik kg sok.rindunya kat famili,danial(anak sedara)..tunguuuuuuu..

*aRi 10TiOn SeDuNiA*

ish3..sian tol aku tgk member2 aku ni..sabo ye korang..ada hikmahnye 2.dugaan bulan pose.huhu.aku pun tgh tensen gak ni.kebusannnnnnnnann...melanda hidup aku arini..waaaaaaaaaa.

*ImAgE*


AbOuT mE...

"Aku mencintai sahabatku dgn segenap jiwaku. Sahabat yg baik adalah seiring denganku dan menjaga nama baikku ketika aku senang mahupun susah. Kuhulurkan tangan kepada sahabatku utk berkenalan kerana aku akan merasa senang. Semakin ramai sahabat, semakin aku percaya diri. Aku selalu berharap mendapat sahabat sejati yg tidak luntur baiknya dlm suka dan duka. Jika aku dapat, aku ingin setia padanya.."

Related Posts with Thumbnails