*KisAh MeReKa*

Tuesday, June 8, 2010

KALAU DAH JODOH..

Pagi td sebelum pegi kerja, on radio then dgr la jap Hot Chat kat hotfm..
tajuk die......KALAU DAH JODOH...mcm ade kena mengena je ngn aku
sempat dgr celoteh dj korang tau kan sape yg berceloteh pagi2 kat hotfm jap je..ade gak opinion/experience dr pendgr..
 
Kalau dah tajuk camgitu mesti ade terselit citer cintan cintun.. 

Antaranya yg saya dpt dgr la td : time tgh lilit2 shawl kat kepala Meh cini nak story cikit..
ada sorang mamat ni dia dh dpt some1 yg betul2 caring kat dia, sampai dh nak bertunang dh pun..then dlm alam pertunangan tu tetiba plak diaorg ada problem then terputus cam gitu jela..then, nak dijadikan citer, one day, diorg ni pun jumpa la baik2..myb jodoh diorg kuat, so dgn izinNya, in the end diorg pun kawen la...

Nak share kat sini, kita hanya boleh rancang yg terbaik je..selebihnya terserah kepada Allah..n nak cari some1 yg betul2 boleh share everything n yg terbaik tu mmg memerlukan masa..nak kenal2 lagi tukar2 no contact ,nak susun ayat lagi @ mengayat, nak faham         hati budi lagi..n whatsoever la..it takes time..
1mo,yang TERBAIK tu mungkin akan jadi yg sebaliknya..yang tak ok di mata kita tu jugak mungkin adalah JODOH kita yg sebenarnya...

Mudah2an dia adalah JODOH saya..

2 comments:

FyZa said...

yup btul 2..klu dah jodoh x kemana..n klu bkn jodoh kita pun..etrpaksa terima..Allah dah tentukan mana yg t'baik..
moga jodoh diana ngan bf skang..hee~

~diAnA~ said...

hehe..thnx fyza! =D

Related Posts with Thumbnails