*KisAh MeReKa*

Monday, June 21, 2010

KESIBUKAN

Hmmm lama giler tak update blog..
Mmg sgt2 busy minggu lepas..mayb minggu nie gak..huhu
Tp saye tetap ingat kat open diary saye nie..hehe

Minggu yang penuh kepenatan..
Mmg terasa sgt..dari Isnin sampai la Ahad( semalam)..
Tak berpeluang nak berehat kat rumah pun..sengaja membusykan diri sebenarnye..hehe
Hari Sabtu, me n my sis berdating berdua nak dating ngan Mr Safie tak boleh..jauh plak..huhu
Ktorg p shopping sakan..hehe..beli baju raya adik2 excited sungguh aku nie , beli brg make-up, etc barang2 personal

Mmg sakan sungguh kalau dapat keluar ngan my sis..mana taknya, dari pagi sampai ke petang *merendek *korang faham tak term neh??? pantang nmpak benda yg cantik..mesti nak beli..kalau tak beli nt balik rumah gigit jari plak..hehehe..
Mlm tu baru terasa penatnya..mula la merengek kat mak..ngadu sakit kaki..
dan dgn selambanya mak cakap, 'Esok hari Ahad kn?Cuti lagi kn?ikut mak plak p shopping, nk?'
Adoiyai....sunggguuuhhh 'prihatin' mummyku neh...
Sengaja la tu nak perli..huhu..

Hari Ahad pun menjengah dalam hidupku..wah kau..nak tulis novel ke hape nie
Ingatkn nak melepak la kat rumah..tgk dvd, main games, tido etc..tp semua tu tak sempat nak buat coz.......
Paip air kat mesin basuh plak bocor...nasib baik tak dilanda banjir rumah saye..
Bayangkan weh kain baju saye yg melambak2 tuh..tapi takde la penuh laundry sorter tu k.. dan bayangkan jugak kalau saye terpaksa basuh semua baju tu by hand........tidak2....
Pagi tu punya la struggle saye tolong ayah..jadi assistant ayah jap hehe..ayah..cepat2 la fix the prob ye..
Then kitorg pun giveup la coz air dah melimpah2 ke ladang gandum..amik phone then call plumber..
Nasib baik la plumber tu member ayah gak..kalau tak asyik kasi excuse 'ari ahad today..cuti lor..'
Syukur sgt2 petang tu dah boleh guna paip tu..waaaa..lega.........serious....


Haaa..tu la citer weekend saye..hehe..sekian, terima kasih..poyo sungguh



4 comments:

FyZa said...

wah bes ek dpt g shopping.."prihatin" btul mak..huhu

~diAnA~ said...

haha..tau xpe fyza..thats y i luv her ^_^

LIPISLADY said...

Sallam singgah aja...tumpang makan tengahari hehe..

~diAnA~ said...

lipislady--> singgah le ^_^

Related Posts with Thumbnails