*KisAh MeReKa*

Monday, May 31, 2010

BILA CINTA BERAKHIR..

Bila jari-jemari dh rajin nk menaip n bila otak byk plak nk share input, so tercetus la entry nie..hehe.

Sengaja entry nie terbit dlm kotak fikiran nie..(actually, tak tau nk type pe ^_^)

Ingin dimaklumkan bhwa entry tersebut TIADA KAITAN SAMA SEKALI dgn Ms Diana mahupun Mr. Safie ye..weols hidup AMAN DAMAI lagi yek..^_^

Berbalik kpd topic perbincangan (cewah..) actually, byk benda yg berlaku dlm hidup nie ada kalanya tak terfikir pun akan berlaku..bak pepatah omputih ‘MAN PROPOSES, GOD DISPOSES’ kan..tak semua yg kt hajati akan tertunai..Pernah terfikir tak, rumah yg dh berpuluh2 tahun kita stay, tmpat kita berlindung, tmpat rest..tetiba jer terpaksa dikosongkan coz ada sediment..mcm tu juga la dgn kisah cinta..putus cinta tu dh jadi normal case..sape2 pun pernah putus cinta (bagi yg pernah bercinta la..) paling payah, nak hide rasa frust tuh..sgt2 payah..tp depends gak la kan..tgk org gak..kalau org tu sgt2 tabah, boleh kot dia mengaburi mata masyarakat..tp bila masuk bilik, no comment lor..huhu. That’s y, seboleh2nya kalau ditakdirkan kena penyakit tu, try jgn bersendiri..ajak member gi shopping ke (window shopping pun tak pe), main bowling ke, tgk movie ke, do whatever la..at least korang tak bersendirian..(penting! tenangkan diri dgn memohon pertolongan Nya) For those yg ‘KECEWA KRONIK’ tu, try luahkan dgn ur best fren..most important, mental mesti kuat..se’frigile’ mana pun kita, try bangkit dari kegagalan tersebut.. Sebagai org Islam, kita wajib PERCAYA KPD QADA &QADAR.. .. pasti ada hikmah disebaliknya..maybe dia bukan tercipta utk kita, bukan terbaik utk kita,dan yang terbaik itu pasti akan datang suatu hari nanti..^_^

Bagi saye, cinta yg tak kesampaian nie byk mengajar dan mempertemukan kita dgn something yg lebih brmakna..selepas DIKECEWAKAN juga, kita dpt melihat persepsi hidup dgn cara yg berbeza, bljar manage rasa kecewa tu dgn cara yg lebih +ve, and to be more careful dlm bab cintun nie..Tidak dinafikan ada yg bhgia dan berkekalan dgn cinta pertama, namun berjuta yg lain memperolehi kebahagiaan pada cinta ke2, ke3, dan seterusnya..nie la uniknya manusia,berupaya utk berkali-kali jatuh cinta dan kecewa!

p/s : Alhamdulillah..saye dh jumpa yg ‘terbaik’ tu..mudah2an jodoh kami berkekalan.. ^_^



2 comments:

FyZa said...

doakan diana n safie kekal selamanya..hehe..=)

~diAnA~ said...

ameen...
hehe..thnx fyza! ^_^

Related Posts with Thumbnails